23 دی 1403

با حضور رئيس‌جمهور، بيمارستان جامع آيت‌الله هاشمي رفسنجاني افتتاح شد

 بخش خبری - در مراسمي به مناسبت هشتمين سالگرد درگذشت آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، با حضور رئيس‌جمهور و جمعي از مقامات وشخصيت‌هاي سياسي بيمارستان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني(مرکز جامع سرطان) افتتاح شد.
بيمارستان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني يکي از بزرگ‌ترين و مدرن‌ترين مراکز درماني کشور در حوزه تشخيص و درمان سرطان است.
رئيس جمهور در مراسم افتتاح بيمارستان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، با قدرداني از تلاش‌هاي صورت گرفته در راستاي احداث اين مرکز درماني گفت: باور دارم اقداماتي که توسط خانواده آيت‌الله هاشمي رفسنجاني و ديگر عزيزاني که سال‌ها براي اين پروژه تلاش کرده‌اند به نتيجه رسيده، شايسته تقدير است. اين نگاه بايد در سراسر کشور شکل بگيرد.
دکتر پزشکيان  با تأکيد بر اهميت مشارکت مردمي در حل مشکلات کشور افزود: مشکلات کنوني تنها با مشارکت و همراهي مردم قابل‌حل است. زماني که مردم در صحنه حضور داشته باشند، هيچ قدرتي از خارج يا داخل نمي‌تواند تهديدي جدي براي کشور باشد. اما اگر مردم نباشند، بزرگ‌ترين قدرت‌ها نيز بي‌فايده خواهند بود. اين مشارکت نه‌تنها ابزار حل بحران‌ها، بلکه تضميني براي عبور از دشواري‌هاست.
وي در ادامه با اشاره به جهت‌گيري فعلي دولت براي عبور از بحران‌ها گفت: هدف اصلي ما آشتي با مردم و ايجاد ارتباطي نزديک‌تر با آنان است. تنها با حضور مردم در صحنه و اتحاد ميان دولت و ملت است که مي‌توان از بحران‌هاي موجود عبور کرد و به ثبات و پيشرفت رسيد.
رئيس جمهور با اشاره به اهميت نگاه انتقادي به عملکرد حاکمان گفت: ما پيش از انقلاب نيز حکومت‌ها را نقد مي‌کرديم و امروز نيز همان نگاه ادامه دارد. حضرت علي(ع) در نامه خود به مالک اشتر تأکيد مي‌کنند که مردم به عملکرد شما نگاه مي‌کنند و همان‌گونه که درباره حاکمان پيشين سخن مي‌گفتيد، درباره شما نيز سخن خواهند گفت. معيار درستي يا نادرستي ما، نظر مردم است و اين‌که درباره عدالت و خدمت‌رساني ما چه مي‌گويند.
دکتر پزشکيان با تأکيد بر ضرورت خدمت‌رساني به مردم به‌عنوان وظيفه اصلي حکومت افزود: ما اينجا هستيم تا مشکلات مردم را حل کنيم و گرفتاري‌هاي آن‌ها را برطرف سازيم. هر فردي که عشق و علاقه بيشتري به رفع اين مشکلات داشته باشد و عميق‌تر در اين مسير تلاش کند، نزد خداوند عزيزتر است. اين اساس عدالت و رضايت عمومي است، حتي اگر برخي نپذيرند.
رئيس جمهور در ادامه افزود:عدالت بايد محور تمام اقدامات حکومت باشد. اگر عدالت در جامعه پياده شود و مردم احساس کنند که مشکلات آنها بطور واقعي درحال حل شدن است، آن‌گاه مشروعيت حکومت تقويت خواهدشد واعتماد مردم بازسازي مي‌شود.
دکتر پزشکيان با قدرداني از زحمات سرکار خانم فاطمه هاشمي رفسنجاني در خدمت رساني به بيماران خاص گفت: بسياري از تلاش‌هاي ايشان را از نزديک مشاهده کرده‌ايم. اين تلاش‌هاي دلسوزانه و همراه با انگيزه مردمي، نمونه‌اي ارزشمند از همت در جهت کاهش مشکلات و خدمت به جامعه است که شايسته تقدير است.
رئيس جمهور با تأکيد بر اهميت مشارکت و نگاه‌هاي مردمي در حل چالش‌هاي کشور افزود: حل مشکلات نيازمند همراهي همه‌جانبه مردم و مسئولان است. اقداماتي از اين دست، نمونه‌اي از تلاش‌هايي است که با محوريت مردم و نگاه عدالت‌محور، مي‌تواند جامعه را به مسير پيشرفت هدايت کند.
دکتر پزشکيان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به هشتمين سالگرد عروج آيت‌الله هاشمي رفسنجاني گفت: تأثير حضور آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در انقلاب اسلامي، نظام و حکومت، غيرقابل انکار است. ايشان از چهره‌هايي بودند که نقش مهمي در شکل‌گيري انقلاب فرهنگي ايفا کردند. خاطره‌اي از همان اوايل انقلاب در دانشکده پزشکي به ياد دارم؛ جايي که قرار بود آيت‌الله هاشمي رفسنجاني سخنراني کنند اما با بي‌احترامي و برخوردهاي توهين‌آميز ازسوي برخي جريان‌هاي چپ مواجه شدند.
رئيس جمهور با اشاره به وقايع آن روزها افزود: وقتي ديديم عده‌اي به شخصيت همراه امام خميني(ره) بي‌احترامي مي‌کنند، بسيار ناراحت شديم. در آن زمان هر فردي که مورد تأييد امام بود، براي ما قابل احترام بود. اين رفتارها به حدي ناپسند بود که جلسه سخنراني آيت‌الله هاشمي تنها پس از 20 دقيقه به‌هم خورد و چپي‌ها مانع ادامه سخنراني شدند. پس از اين وقايع، اعتراضات دانشجويي شدت گرفت و در نهايت تصميم به تعطيلي دانشگاه‌ها گرفته شد.
دکتر پزشکيان با تأکيد بر نقش آيت‌الله هاشمي در انقلاب فرهنگي گفت: در آن زمان، به دليل بي‌احترامي‌هايي که به ارزش‌هاي انقلاب و شخصيت‌هاي بزرگ همراه امام شد، دانشجويان تجمع کردند و تصميم بر اين شد که دانشگاه‌ها موقتاً تعطيل شوند. پس از پيام حضرت امام (ره)، اين تعطيلي به‌صورت سراسري اجرا شد و انقلاب فرهنگي از همان نقطه آغاز شد.
رئيس جمهور با اشاره به دلايل شکل‌گيري انقلاب فرهنگي گفت: آنچه باعث شد انقلاب فرهنگي رقم بخورد، رفتارهايي از جانب کساني بود که ادعاي دموکراسي داشتند اما در عمل با آن در تضاد بودند. دموکراسي به اين معناست که اگر حرف و منطقي داري، آن را بيان کني و بگذاري مردم قضاوت کنند. اما چرا بايد جلسات به‌هم زده شود؟ چرا توهين و بي‌احترامي جايگزين گفتگو و منطق شود؟ اين رفتارها نشان داد فاصله‌اي ميان ادعا و عمل وجود دارد.
دکتر پزشکيان با تأکيد بر اهميت عملکرد در پذيرش مردم افزود: ما معتقد بوديم و هستيم که حق با مردم است. اگر گروهي ادعا دارد که خدمتگزار مردم است، بايد با عمل خود اين را ثابت کند. مردم قاضي نهايي هستند و بايد تصميم بگيرند چه کسي شايسته‌تر است. اما زماني که ادعاها بدون عملکرد باقي بماند و رفتارهايي همچون نزاع و توهين جايگزين گفتگو شود، جامعه به بي‌نظمي و اختلاف کشيده مي‌شود.
رئيس جمهور در ادامه به پيامدهاي اين رفتارها اشاره کرد و گفت: اين اتفاقات تاريخي مسيري را آغاز کرد که به انقلاب فرهنگي منجر شد. اگرچه اشتباهاتي در مسير وجود داشت، اما هدف اصلي آن بازگرداندن جامعه به مسير منطق، گفتگو و عدالت بود. امروز نيز بايد از اين تجربه تاريخي درس بگيريم و به جاي نزاع، بر خدمت به مردم و ايجاد همبستگي تمرکز کنيم.
دکتر پزشکيان با اشاره به نقش بي‌بديل آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در دوران جنگ تحميلي گفت: حضور آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در دوران جنگ و تأثيرگذاري ايشان غيرقابل انکار است. از تصميم‌گيري‌هاي کليدي در ميانه جنگ تا نقشي که در پايان آن و برقراري صلح ايفا کردند، ايشان شخصيتي بودند که اگر نبودند، شايد مسير تاريخ به شکل ديگري رقم مي‌خورد. ياد و خاطره ايشان همواره گرامي باد و خداوند روحشان را قرين رحمت کند.
رئيس جمهور با تأکيد بر جايگاه تاريخي آيت‌الله هاشمي رفسنجاني افزود: اين بزرگان بودند که مسير انقلاب و جنگ را شکل دادند و ما امروز به ياد آن‌ها و با آرمان‌هايي که بر جاي گذاشته‌اند، مسير خود را ادامه مي‌دهيم. آيت‌الله هاشمي نه‌تنها در زمان خود، بلکه براي هميشه در خاطره‌ها خواهند ماند.آنچه ايشان انجام دادند، ماندگار است و در تاريخ اين کشور جاودانه خواهد بود.
دکتر پزشکيان در جمع‌بندي اين بخش از سخنان خود گفت: ملت ايران با ياد و خاطره چنين شخصيت‌هايي، همچنان به راه خود ادامه خواهد داد و آموزه‌هاي اين بزرگان، چراغ راه آينده کشور خواهد بود.
رئيس‌جمهور در بخش پاياني سخنان خود با تقدير مجدد از زحمات خيرين و سرکار خانم فاطمه هاشمي گفت: در نگاه اول، اين بيمارستان از نظر نمادين بسيار دل‌انگيز و تأثيرگذار است و اين خود گواهي بر تلاش‌هايي است که پشت اين پروژه بزرگ قرار دارد. ساخت چنين مجموعه‌اي با اين سطح از کيفيت و زيبايي، کار ساده‌اي نيست و اين تلاش‌ها شايسته قدرداني است.
دکتر پزشکيان با تأکيد بر اهميت نحوه مديريت اين مجموعه براي خدمت‌رساني افزود: اميدواريم اين بيمارستان به الگويي براي منطقه و حتي خاورميانه تبديل شود. نحوه مديريت و خدمت به مردم بايد به‌گونه‌اي باشد که بتواند نيازهاي مردم عزيز کشورمان را به بهترين شکل پاسخ دهد. ما نيز آماده هرگونه همکاري براي ارتقاي کيفيت خدمات و تحقق اين هدف هستيم.
رئيس‌جمهور در پايان با تقدير از همت خيرين و نقش مردم در شکل‌گيري اين بيمارستان گفت: کار بزرگي انجام شده است؛ از ساخت و تجهيز اين بيمارستان تا هماهنگي با اساتيد برجسته براي همکاري، همگي نشان‌دهنده عزم و تلاش فراوان است. اين پروژه ياد و خاطره آيت‌الله هاشمي رفسنجاني را زنده نگه مي‌دارد، چراکه زنده است و هميشه زنده خواهد ماند. خداوند به همه دست‌اندرکاران اين پروژه اجر دهد.
*وزير بهداشت: يادگار‌هاي ماندگار آيت‌الله هاشمي رفسنجاني هميشه برقرار و باقي است
وزير بهداشت هم در اين مراسم با بيان اينکه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني همواره به عهد خود وفا کرد، افزود: يادگار‌هاي ماندگار ايشان هميشه برقرار و باقي است.
دکتر محمد رضا ظفرقندي اظهار داشت: ابعاد سياسي شخصيت ايشان، سازندگي و نگرش فکري و آزادي‌هاي مردمي و آنچه ايشان برايشان يک عمر جانفشاني کردند، همچنان باقي است.
وي با بيان اينکه "بيمارستان چيز کوچکي از يادگارهاي آيت‌الله هاشمي رفسنجاني است"، تأکيد کرد: واقعيت اين است مرحوم هاشمي رفتند، اما هستند و آنچه از ايشان به يادگار ماند همه مصداق شجره طيبه است. آنها که تلاش کردند ايشان را از صحنه کنار بزنند نه موفق شدند و نه موفق خواهند شد؛ اين شجره طيبه همچنان ميوه خواهد داد.
 ظفرقندي يادآور شد: وظيفه خود مي‌دانم به عنوان مسئول بخش سلامت کشور در مورد اين بيمارستان از خانواده آيت‌الله هاشمي به ويژه خان فاطمه هاشمي تشکر کنم، به يقين آنچه باقي گذاشته شد هم براي ايشان باقي مانده و هم صدقه جاري است.
* فاطمه هاشمي: يکي از آرزوهاي آيت‌الله هاشمي رفسنجاني تکميل اين بيمارستان بود
خانم فاطمه هاشمي هم در اين مراسم با اشاره به ساخت بيمارستان مرکز سرطان بعد از 30 سال گفت: موانع بسياري در مسير ساخت بيمارستان قرار داشت اما امروز بعد از 30 سال اين بيمارستان به بهره‌برداري رسيده است.
رئيس بنياد امور بيماري‌هاي خاص با گراميداشت ياد و خاطره آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، با قرائت دلنوشته‌اي خطاب به پدر خود، اظهارداشت: در اين مراسم جاي شما خاليست چون يکي از آرزوهايتان ديدن اين بيمارستان بود و هميشه ما را به ساخت آن توصيه مي‌کرديد؛ امروز به بار نشسته است ولي افسوس که شما نيستيد ببينيد و بار ديگر به ملت ايران افتخار کنيد.
* محسن هاشمي: آرمان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني توسعه ايران بود
 مهندس محسن هاشمي هم گفت: افتتاح بيمارستان فوق تخصصي سرطان يکي از مصاديق آرمانگرايي آيت‌الله هاشمي رفسنجاني است درحالي که بعضي‌ها مي‌گفتند او آرمانگرا نيست اما او يکي از آرمان‌گراترين شخصيت‌هاي ايران و آرمان او توسعه ايران بود.
فرزند آيت‌الله هاشمي رفسنجاني احداث بيمارستان فوق تخصصي سرطان را يکي از آرزوهاي پدرش دانست و گفت: قريب به 10 الي 12 سال پيش آيت‌الله هاشمي رفسنجاني پيشنهاد تأسيس بيمارستان را دادند و اين حرکت با همت خواهرم فاطمه و عمويم محمد و همچنين هيأت امناي مرکز بيماري‌هاي خاص شکل گرفت و آنچه که آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در نظر داشت يعني توازن ميان آرمانگرايي و واقع گرايي به وسيله عملگرايي به منصه ظهور رسيد.
محسن هاشمي افزود اميدوارم افتتاح بيمارستان براساس اهدافي که پدرم براي آن تعيين کرده بود، صورت بگيرد و اين بيمارستان بتواند خدمات ويژه به بيماران ارائه دهد.
بيمارستان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني با مساحتي بالغ بر 160 هزار مترمربع شامل 9 طبقه روي زمين و 3 طبقه زير زمين طراحي و ساخته شده است و ظرفيت پذيرش روزانه 1000 مراجعه‌کننده را دارد. خدمات ارائه‌شده در اين بيمارستان شامل دارودرماني، شيمي‌درماني، پرتودرماني و جراحي است و در کنار آن امکاناتي براي مراقبت‌هاي پس از درمان همچون فيزيوتراپي، روان‌درماني، تغذيه درماني و حمايت از خانواده‌ها فراهم شده است. سازه بيمارستان با استفاده از فناوري‌هاي پيشرفته و روش پيش‌تنيده ساخته شده که آن را در برابر زلزله تا 8 ريشتر مقاوم کرده و فضاي داخلي را به گونه‌اي بهينه کرده است که تعداد ستون‌ها کاهش يافته و فضاهاي بازتري براي خدمات درماني ايجاد شده است.
از ويژگي‌هاي متمايز اين بيمارستان، سيستم عادلانه ارائه خدمات درماني است که براساس آن، بيماران کم‌بضاعت مي‌توانند خدمات رايگان يا با هزينه حداقلي دريافت کنند و افراد توانمندتر هزينه بيشتري پرداخت مي‌کنند. اين برنامه به گونه‌اي طراحي شده که دسترسي به خدمات درماني براي تمام اقشار جامعه امکان‌پذير باشد. اين بيمارستان در شهرک مسعوديه تهران قرار دارد.

/انتهای پیام

بنیاد امور بیماری های خاص

@cffsd

شماره حساب سیبا بانک ملی
0110103434000
واریز کمک های مردمی
100 مطب دیابتی
تازه ترین اخبار خاص‌پرس